Khamis, 1 Disember 2011

~Salam Muhasabah~



Assalamualaikum sahabat2 yang sudi menjenguk ke blog Aisyah ni...
Kaifahalukum jami'an?
Kaifa imanukum?

Semoga kita semua sentiasa sihat dan berada di bawah rahmat Allah...
(n_n)

Alhamdulillah.....sekarang ni dah musim cuti bagi pelajar2 IPG seluruh Malaysia..
Apalah agaknya perancangan & aktiviti masa cuti kita ye? 

Macam2 aktiviti kita boleh buat time cuti2 ni tau...

Tak kisahlah apa pun aktiviti kita semua dalam masa cuti ni...

Yang penting semuanya bermanfaat dan mendatangkan kebaikan kepada diri kita & orang sekeliling kita...
(n_n)

So, masa cuti ni lah kita nak rest elok2....

Di samping rest tu...
Berbaktilah kepada kedua ibu bapa.....kepada keluarga..sementara kita masih ada peluang bersama-sama mereka.....(n_n)

Dan, recharge IMAN kita....dan tambahkan pengetahuan kita sepanjang cuti ni...

Peringatan untuk diri Aisyah juga.....(n_n) 

So,

Wahai hati-hati yang sensitif, jika datang orang menghadiahkan air mata, Allah sedang mendidikmu tentang sifat SABAR! Jangan dilihat manusia menjadi 'sebab' tetapi lihat dengan mata hati yang Allah juga menjadi 'musabbabil asbab'. Jika kau disakiti oleh si dia, DIA sedang mengajarmu erti REDHA...

~Salam Muhasabah~
Mari kita sama-sama tingkatkan ILMU & KEIMANAN kita kepada ALLAH sepanjang cuti ni...
Insya-Allah...
Mudah-mudahan ada kebaikan yang terkesan di dalam hati & diri kita..insya-Allah..amiin...(n_n) 

Sekian dulu ye.....
Wassalam...
(n_n)



2 comments:

Aishah Imtiyaz berkata...

✿ Betapa bertuahnya bila seseorang bagi nasihat atau kata-kata yang memberi kesedaran , hati kita terasa tersentuh dan tersentap kerana itu menunjukkan masih ada iman dalam diri. Dibimbangi andai tak terasa apa-apa sebab mungkin itu petanda hati kita telah mati. Alhamdulillah dan tahniah kepada semua yang hatinya tersentuh dan tersentap… (◕‿◕)

Nur'Aisyah binti Mohd Amnan berkata...

syukran Aisyah.. (n_n)