Sabtu, 26 September 2009

PELAYARAN MUJAHID>KPU KISAS 2008

Alhamdulillah..
Post kali ini ana nak cerita sikit pasal lagu tema
Kem Penyelarasan Usrah(KPU) tahun 2008..
2008 lah sebab time tu ana angan sahabat2 lah yg laluinya..
KPU tahun tu dikendalikan oleh..
pelajar Tingkatan Enam Rendah tahun 2008..
Kire tahun ni Tingkatan Enam Atas lah kan...hehe

Lagu tema KPU 2008 ialah
PELAYARAN MUJAHID
Kalau tak silap ana lagu ni pun salah
satu lagu KISAS...
Dan lagu itu pun kalau tidak silap ana dinyanyikan oleh
pelajar Tingkatan Enam Rendah tahun 2008.
Tapi tahun lepas pelajar tu dah fly ke Mesir...
Ok...Kt post kali ini ana sertakan
lirik lagunya..
Sahabat-sahabat ana yang ada sekali time KPU 2008 tu
mesti tahu lagu ni...mesti ingat kenangan2 masa tu..
susah nak dapat kenangan camtu kan...

PELAYARAN MUJAHID

Secarik calar terukir
Menyerlah titisan darah
Merah pekat mengalir
Tumpah ke bumi Allah

Setitis air mata mengalir
Hangat di bibir mata
Seorang mujahid sejati
Di lautan perjuangan

Arus mehnah
Gelombang fitnah
Badai syaitan
Taufan nafsu
Padu menderu
Memesong arah perjuangan
Namun mujahid tetap cekal tabah
Meneruskan perjuangan
Menuju pelabuhan
Pulau impian
Daulah keimanan
Mahligai ketaqwaan

Memang sunnah berjuang
Menempuh suka dan duka
Namun itu semua
Ujian dunia
Nilai yang wajib dibayar
Untuk meraih kejayaan
Syahid fisabilillah


0 comments: